• Specialist sinds 1948
 • 5.000+ verkooppunten
 • Nederlands design
 • Duurzaam materiaal
 • Gepassioneerd vakmanschap
Home » Boodschappen op de fiets: welke tas kies je?

Boodschappen op de fiets: welke tas kies je?

Nederlanders pakken het vaakst de fiets om boodschappen te doen. Een fietstas is in dat geval onmisbaar. Je neemt je spullen makkelijk mee en hebt minder kans op ongelukken. Maar welke tas kies je? Lees verder om erachter te komen welke fietstas bij jou past.

Enkele of dubbele fietstas

Zowel een enkele als dubbele fietstas hebben hun voordelen om te gebruiken bij boodschappen. Een enkele tas haal je eenvoudig van de fiets, waardoor je hem als shopper of schoudertas mee de winkel in kan nemen. Daardoor kun je de tas in de winkel alvast vullen, klik je hem weer aan de fiets en neem je de tas vervolgens mee de keuken in om de boodschappen uit te laden. Zo gebruik je hem als boodschappentas en fietstas in 1. Een dubbele tas laat je op de fiets zitten, waardoor boodschappen overgeladen moeten worden. Of je stopt een boodschappentas in zijn geheel in de fietstas. Het voordeel hiervan is, dat je meer ruimte hebt. Handig wanneer je veel boodschappen doet. Wil je het beste van allebei? Dan kies je voor 2 losse enkele tassen, die je ieder aan een kant van jouw bagagedrager bevestigt.

Formaat

Om toch aardig wat boodschappen kwijt te kunnen, raden we aan om bij een enkele fietstas te kiezen voor een inhoud vanaf 18 liter. En bij een dubbele tas voor minstens 37 liter. Vanaf dit formaat past er goed een boodschappentas in. Ben je op zoek naar een extra grote dubbele fietstas? Kies dan voor de Bisonyl Double Large met maar liefst 66 liter aan ruimte. De grootste enkele tas is de Camella shopper met een inhoud van 24,5 liter.

De fijnste fietstassen voor boodschappen

Ben je er uit wat jouw wensen zijn? Bekijk dan hieronder de top 5 enkele of dubbele fietstassen die het meest geschikt zijn voor het vervoeren van boodschappen.

TOP 5 ENKELE FIETSTASSEN 

 1. Camella
 2. Lilly
 3. Daily Shopper
 4. Tendo
 5. Mondi Joy Single

TOP 5 DUBBELE FIETSTASSEN 

 1. Bisonyl
 2. Joli Double
 3. Vigo Double
 4. Mondi Joy Double
 5. Odense Double

Meer nieuws