• Specialist sinds 1948
  • 5.000+ verkooppunten
  • Nederlands design
  • Duurzaam materiaal
  • Gepassioneerd vakmanschap

Veelgestelde vragen

Racktime

Wat is een Racktime Snap-it adapter?

Snap-it is op de markt gebracht door het Duitse merk Racktime. Het is een montagesysteem op een fietstas of -mand, waarmee je deze gemakkelijk op de Racktime bagagedrager van je fiets kunt klikken en er weer vanaf kunt halen. Handig, als je regelmatig van tas wisselt of als je de tas van de fiets wilt halen als je de fiets op een fietsendrager zet.

Het voordeel van dit systeem is dat de mand of tas stabiel en daarmee veilig op de bagagedrager zit. Bij een dubbele fietstas zorgt dit voor een extra stabiele bevestiging, zodat de tas netjes recht blijft hangen. Je kunt jouw tas beschermen tegen diefstal door middel van het Secure IT Slot (deze is los verkrijgbaar).

De Snap-it adapter is geschikt voor een brede en een smalle Racktime bagagedrager.

Hoe bevestig ik een tas met Racktime systeem op mijn fiets?

Het Racktime systeem werkt heel eenvoudig. Bevestig de tas met een klik en neem hem in één handbeweging af.

Mijn bagagedrager is te breed/smal. Hoe verstel ik de Racktime adapter?

Op al onze tassen met Racktime is het Snap-it montagesysteem al voorgemonteerd. De Racktime Snap-it adapter is geschikt voor zowel smalle als brede fietsdragers. Daarom is het mogelijk dat je deze moet verstellen om hem passend te maken voor uw bagagedrager. Dit doe je met een 12mm steeksleutel.

New Looxs - Racktime-breeder-of-smaller-maken

Bekijk hier de instructievideo:

MIK

Wat is een MIK bevestigingssysteem?

Met een MIK systeem plaats je een fietstas eenvoudig op je bagagedrager en haal je deze er weer gemakkelijk vanaf.  Het voordeel van het gebruik van MIK is dat je snel en eenvoudig kunt wisselen van tas.

Een MIK-systeem bestaat uit twee onderdelen. De adapterplaat onder de fietstas en een bagagedrager met een geïntegreerd MIK-profiel. Heb je geen MIK-bagagedrager op je fiets? Dan kun je gebruik maken van een zogeheten “carrierplaat” die je op je bagagedrager bevestigt.

New Looxs - 8714827982396-Vigo-dbl-Mik-plate-key-1280x853
New Looxs - 00A3165-1280x853

Meer bevestigingen

Wat is een Atran Velo System (AVS)?

Atran Velo System (AVS) is een kliksysteem aan de onderzijde van de tas waarmee je de tas snel en gemakkelijk op de Atran bagagedrager kunt bevestigen en eraf kunt halen.

Tassen met een AVS adapter zijn geschikt voor fietsen met een Atran Velo systeemdrager. Je kunt ook een AVS Newrack op jouw fiets monteren en zo iedere bagagedrager geschikt maken voor fietstas met AVS systeem.

Het voordeel van dit systeem is dat de dubbele tas stabiel en daarmee veilig op de bagagedrager zit.

Op welke tassen vind ik een Atran Velo adapter?

Benieuwd welke tassen een Atran Velo bevestigingssysteem hebben? Dit kun je hier bekijken.

Wat is een New Looxs Detachable bevestigingssysteem?

Het New Looxs Detachable bevestigingssysteem is een systeem waarmee je met riempjes een plaatje op je bagagedrager bevestigt. Vervolgens kun je gemakkelijk een tas erop bevestigen en fixeren met eenvoudige draaiknoppen.

Het voordeel van dit systeem is dat het op elke bagagedrager past en dat de tas gemakkelijk op en van de fiets te halen is.

Welke tassen hebben een New Looxs detachable bevestiging?

Benieuwd welke tassen een New Looxs detachable (draaisysteem) hebben? Dit kun je hier bekijken.

Wat zijn R & K haken?

R & K haken zijn haken van het merk Rixen & Kaul. Je stelt de haken met schroefjes de eerste keer af op de breedte van je bagagedrager, waardoor je in het vervolg gemakkelijk je fietstas op je bagagedrager kunt klikken of er vanaf kunt halen.

Zo zijn de haken perfect passend te maken op jouw bagagedrager, geschikt voor een buisdiameter van 6 tot 16 millimeter. De extra vergrendeling tussen de haken zorgt ervoor dat de tas niet zomaar van de bagagedrager getrokken kan worden.

Welke tassen hebben verstelbare R & K haken?

Welke tassen hebben stalen haken?

Accessoires en hulpmiddelen

Hoe doe ik de verstevigingsplaten in de tas?

De extra platen die New Looxs vaak bij de tas levert, zijn bedoelt om de tas extra stevigheid te geven. Door de plaat een beetje rond te maken in je hand, schuif je ze makkelijker in de tas.

Bekijk hier hoe je een enkele fietstas klaarmaakt voor gebruik:

Bekijk hier hoe je een dubbele fietstas klaarmaakt voor gebruik:

Hoe combineer ik een kinderzitje met mijn fietstas?

De meeste dubbele fietstassen van New Looxs kunnen gecombineerd worden met een kinderzitje. De tassen moeten dan verder naar achter op de bagagedrager en hiervoor heb je een bagagedrager verlenger nodig. Vervolgens plaats je een afstandhouder in de twee “gootjes”, zodat de tas niet tegen het achterwiel aan komt.

New Looxs - carrier-extender

Hoe zorg ik ervoor dat mijn fietstas recht blijft hangen?

Een afstandhouder zorgt ervoor dat de fietstas recht aan de fiets blijft hangen. Zelfs als de tas zwaar beladen is, houdt deze afstandhouder de tas in vorm.

New Looxs - 00A9097-1280x853

Kan elke dubbele New Looxs tas gebruikt worden met een afstandhouder?

Op bijna alle dubbele tassen van New Looxs zit een tunnel voor een afstandhouder.

Uitzonderingen zijn de volgende modellen:

Een afstandhouder zorgt ervoor dat de fietstas recht aan de fiets blijft hangen. Zelfs als de tas zwaar beladen is, houdt deze afstandhouder de tas in vorm.

Waterbestendig

Zijn jullie fietstassen waterdicht?

Alle tassen uit de Varo serie zijn 100% waterdicht. Alle overige tassen zijn waterafstotend. Dat betekent dat ze wel een keer tegen een klein regenbuitje kunnen.

Alle fietstassen zijn met een regenhoes waterdicht te maken. Sommige tassen hebben standaard een bijbehorende regenhoes, maar een regenhoes voor enkele of dubbele tassen zijn ook los verkrijgbaar.

Soorten en maten

In welke fietstassen past een boodschappentas?

In elke dubbele tas vanaf 37 liter zal een boodschappentas goed passen. Bij de enkele tassen geldt dit vanaf 18 liter.

Wat is jullie grootste enkele tas?

De grootste enkele tas is de Camella Nova en Camella Bamboo. Deze hebben allebei een inhoud van 24,5 liter.

Wat is jullie grootste dubbele tas?

De grootste dubbele tassen zijn de Basic Canvas Camping en de Bisonyl Double Large met allebei een inhoud van maar liefst 66 liter.

Manden

Hoe bevestig ik het best een rotan mand op mijn voordrager?

Een rotan mand is het beste te bevestigen met tie-wraps (kabelbinders).

Passen de stalen manden op alle stuurpennen?

De New Looxs stalen manden worden gemonteerd op de stuurpen. Alle stalen manden worden geleverd met bijpassende bevestiging. Zowel de manden met Smartlock als Rapidlock bevestiging zijn geschikt voor stuurpennen van 21,1 t/m 25.4mm doorsnee. Voor de Ahead stuurpennen kan de Smartlock bevestiging tot 34mm doorsnee worden gebruikt.

Hoeveel gewicht kan er maximaal in de stalen manden worden vervoerd?

Alle stalen manden hebben een draagvermogen van maximaal 6 kg.

Onderhoud

Hoe maak ik mijn fietstas schoon?

Fietstassen maak je heel eenvoudig schoon met een sopje van water en een milde zeep en een spons. Laat ze daarna goed drogen in een geventileerde ruimte. Doe je dit niet, dan kan er spocht in de tas ontstaan. Gebruik geen agressief wasmiddel en doe de tas nooit in de wasmachine.

Let op: dit geldt niet voor lederen tassen, lees hier hoe je een leren tas schoonmaakt.