• Specialist sinds 1948
  • 5.000+ verkooppunten
  • Nederlands design
  • Duurzaam materiaal
  • Gepassioneerd vakmanschap

Over New Looxs

De mooiste stoffen, de beste ontwerpen en de slimste oplossingen; dat zijn de vaste ingrediënten van iedere nieuwe New Looxs collectie. Als familiebedrijf kunnen we namelijk niet anders dan ons DNA volgen. Het oog voor detail en het gepassioneerde vakmanschap van oprichter Wim Burgers worden dan ook, met veel trots, van generatie op generatie doorgegeven.

Over New Looxs

Of je nu naar het werk gaat, boodschappen doet of een dagje gaat fietsen, New Looxs maakt voor iedere fietser een tas die even zo stijlvol als praktisch is. Werden de tassen in 1948 nog met de hand in Nederland gemaakt, tegenwoordig werken we samen met internationale partners die aan onze kwaliteitseisen voldoen en onze passie delen.

Hoe een oud ambacht voortleeft

Het begin: 1948

In naoorlogs Nederland wordt het leven weer opgepakt. De wederopbouw brengt een hoop bedrijvigheid met zich mee. Zo ook in Wijchen, een stadje onder de rook van Nijmegen én grenzend aan de leerlooiers regio in Noord-Brabant. Daar in een klein schuurtje achter het huis begon mijn opa, Wim Burgers, met het maken van ambachtelijke lederwaren. Met één naaimachine maakte hij onder andere tractorzeilen, handmoffen en tassen voor de fiets. Hij was een kundig vakman, had oog voor detail en gebruikte alleen de beste materialen.

Alleen de beste kwaliteit

Met de kwaliteit van zijn lederwaren onderscheidde hij zich al snel van anderen en zag hij zijn bedrijf groeien. Er kwamen extra naaimachines, de focus werd geheel gericht naar tassen voor de fiets, Materialen veranderden, maar mijn opa bleef met Burgers Lederwaren trouw aan zichzelf. Zijn ambacht, vakmanschap en vooral ook liefde voor het vak bleven ongewijzigd.

Als klein meisje… 

Als klein meisje was ik vroeger vaak in het atelier te vinden en keek ik toe hoe mijn opa – en later ook mijn vader-  keer op keer in staat waren iets moois te creëren. Hoe ze met eindeloos geduld doorgingen tot alle details van een tas klopten. Ik luisterde naar de verhalen van mijn opa over de beginjaren van het bedrijf, waarin het echt niet altijd makkelijk was, maar waarin hij altijd bleef volharden en bleef streven naar kwaliteit.

Derde generatie Burgers Lederwaren

Burgers Lederwaren heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld. Ik heb van dichtbij meegemaakt dat textiel werd geïntroduceerd als aanvulling op lederwaren, dat we samenwerking zochten met andere partners en dat we de eerste stappen over de grens zetten. Tegelijk zijn we nog steeds het familiebedrijf van vroeger en daar ben ik trots op. Samen met mijn man sta ik als derde generatie Burgers aan het roer en kunnen we zeggen dat we zijn meegegroeid met de tijd, maar met behoud van hetgeen waar mijn opa in geloofde: kwaliteit, vakmanschap en passie voor het vak.

New Looxs

Onder het internationale label ‘New Looxs’ brengen wij een brede collectie tassen uit voor de fiets, waarbij we het beste van twee werelden combineren: Technisch perfect design, oog voor details en tegelijk modieus om te zien. Tassen waarin je persoonlijke spullen eenvoudig op de fiets meeneemt en in stijl geniet van alle ritjes die een fiets te bieden heeft. We reizen de wereld over voor de mooiste stoffen en werken alleen samen met partners die de tassen kunnen maken alsof we ze zelf hebben gemaakt. Want alleen dan zijn zij het predicaat “Burgers Lederwaren” waard!

— Laura Burgers