• Specialist sinds 1948
  • 5.000+ verkooppunten
  • Nederlands design
  • Duurzaam materiaal
  • Gepassioneerd vakmanschap
Home » Fietsen in het donker: hoe een fietstas jou kan helpen opvallen

Fietsen in het donker: hoe een fietstas jou kan helpen opvallen

De wintertijd is ingegaan. De dagen worden korter, de nachten langer. Grote kans dat je wel eens in het donker op de fiets stapt de komende tijd. Wist je dat er in het donker 8 keer zoveel ongelukken gebeuren? Tijd om weer eens stil te staan bij je zichtbaarheid en veiligheid op de fiets. Fietsers beseffen zich vaak te weinig hoe slecht ze te zien zijn.

Beter zichtbaar in het donker met een fietstas

Zichtbaarheid op de fiets kun je creëren door goed werkende fietsverlichting en reflecterende kleding. Maar bijvoorbeeld ook door gebruik te maken van de fietsaccessoires die toch al op je fiets zitten. Een fietstas kan er ook voor zorgen dat je beter gezien wordt. We geven je 3 kenmerken waar je op kunt letten bij de aankoop van een New Looxs fietstas, om meer op te vallen in het donker.

Reflectie

Alle fietstassen uit het New Looxs assortiment zijn voorzien van veilige reflectie (leren tassen uitgezonderd). Dit is op verschillende manieren verwerkt: sommige fietstassen hebben reflectie aan drie zijden, zoals de reflectieblokjes op de Odense fietstassen. Anderen hebben weer een subtiele reflectielijn rondom, zoals de Alba fietstassen. Bij sommige tassen is het logo reflecterend, zoals de tassen uit de populaire Vigo serie. Bij alle New Looxs tassen is de reflectie op een stijlvolle manier verwerkt op de tassen.

 

Bevestiging lusjes voor afneembare lampjes

Gebruik je een los fietslampje? Dan mag je deze verlichting ook aan je kleding of tas vastmaken. Een aantal New Looxs fietstassen hebben speciale lusjes om een fietslampje aan te bevestigen. De fietstassen met een lusje voor fietslampjes vind je in de Varo, Vigo en Sports series.

Opvallende regenhoes

Met een regenhoes wordt een fietstas 100% waterdicht. Maar ze hebben nog een functie: de fietstassen met standaard bijgeleverde regenhoes hebben namelijk een opvallende neon kleur en reflecterend logo op de hoes. Hierdoor val je als fietser extra goed op. Bekijk alle New Looxs tassen met regenhoes.

Meer nieuws