• Specialist sinds 1948
  • 5.000+ verkooppunten
  • Nederlands design
  • Duurzaam materiaal
  • Gepassioneerd vakmanschap
Home » New Looxs brengt Special Edition – Odense Rust uit ter ere van 75-jarig bestaan

New Looxs brengt Special Edition – Odense Rust uit ter ere van 75-jarig bestaan

Dit jaar bestaan wij 75 jaar en daar zijn we trots op. Om ons jubileum te vieren hebben wij een special edition van de succesvolle Odense serie uitgebracht: Odense Rust! Een trendy roestkleur, vanaf nu verkrijgbaar in 4 modellen via jouw vertrouwde dealer.

Hoe een oud ambacht voortleeft

Al sinds 1948 maken wij producten voor de fiets. De mooiste stoffen, de beste ontwerpen en de slimste oplossingen; dat zijn de vaste ingrediënten van iedere nieuwe New Looxs collectie. Als familiebedrijf kunnen we namelijk niet anders dan ons DNA volgen. Het oog voor detail en het gepassioneerde vakmanschap van oprichter Wim Burgers worden dan ook, met veel trots, van generatie op generatie doorgegeven.

Of je nu naar het werk gaat, boodschappen doet of een dagje gaat fietsen, New Looxs maakt voor iedere fietser een tas die even zo stijlvol als praktisch is. Werden de tassen in 1948 nog met de hand in Nederland gemaakt, tegenwoordig werken we samen met internationale partners die aan onze kwaliteitseisen voldoen en onze passie delen.

New Looxs is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Van Nederland tot Nice dragen mensen onze tassen aan hun fiets. Dat stimuleert ons om ieder jaar weer nieuwe collecties te ontwikkelen waar fietsers blij van worden.

Van 1948 tot nu: Burgers door de jaren heen

Laura Burgers weet als geen ander hoe ons familiebedrijf is geëvolueerd:

“Tijdens de wederopbouw begon mijn opa Wim Burgers in 1948 met het maken van tractorzeilen, jasbeschermers en fietstassen in zijn woonplaats Nijmegen. Met de kwaliteit van zijn lederwaren onderscheidde hij zich al snel van anderen en zag hij zijn bedrijf groeien. Begin jaren ‘90 namen zijn 3 zoons Jan, Harrie en mijn vader Frans het bedrijf over en bouwden het verder uit. Met het oog op internationalisering kon een internationale naam niet uitblijven en zo werd het merk New Looxs geboren. Het bedrijf groeide mee met haar tijd, maar de kwaliteit, het vakmanschap en vooral ook de liefde voor het vak waar mijn opa zo in geloofde bleven en blijven tot op de dag van vandaag ongewijzigd.

In 2008 gingen mijn ooms Jan en Harrie met pensioen en bouwde mijn vader door. In die periode stapte ik aan boord. Niet veel later kwam mijn man Teun Nissen ook in het bedrijf en in 2015 namen we het roer over van mijn vader.”, aldus Laura.

Samen met ons vaste team, bestaande uit Bas (accountmanager regio Zuid & België), Wouter (accountmanager regio Noord & Duitsland), Manon (binnendienst), Daan (logistiek), Nienke (Marketing), Anneke en uiteraard Frans staan we elke dag klaar om de wereld te voorzien van mooie, functionele en kwalitatieve fietstassen en –manden.

Naast de bekende New Looxs collecties hebben we ook de Cameo-lijn. Een compacte lijn met degelijke fietstassen die zich onderscheiden door hun eenvoud. Daarnaast zijn we ook een gevestigde waarde voor Private Label-partners en ontwikkelen we jaarlijks nieuwe tassen voor de bekendere fietsenmerken.

Dit jaar bestaan wij 75 jaar

Daar zijn we trots op! Om ons 75 jarig bestaan te vieren hebben we een special edition gemaakt van de succesvolle Odense serie. Een trendy roestkleur die in 4 modellen verkrijgbaar is.

Odense serie – Special edition Rust

De voordelen van de Odense Serie op een rij:

  • Veilig op de fiets: De fietstassen zijn voorzien van reflectie die vanaf 3 zijden zichtbaar is.
  • Sterk, waterdicht en kwalitatief materiaal: Gemaakt van waterdicht 500D polyester met een TPU coating. Dit materiaal is zeer sterk en slijtvast, en daarmee ideaal voor het vervoeren van zware spullen.
  • Stoere en trendy look: Niet alleen het materiaal zorgt voor een stoere look. Ook de kleuren zijn helemaal van nu. Naast de special edition roestkleur, is de Odense serie ook verkrijgbaar in het groen en zwart.

Odense Single – Enkele fietstas en schoudertas in één

De Odense Single is een heel ruime enkele fietstas die gemaakt is van bijzonder sterk en kwalitatief materiaal. De tas heeft een stoer uiterlijk en veel praktische eigenschappen. Met twee grote hoofdvakken vervoer je veel spullen. Daarnaast heeft de tas 2 extra ritsvakken en 2 kleine insteekvakken. Zo neem je al je spullen georganiseerd mee. Je sluit de tas met een mooie verstelbare haaksluiting. Voor extra veiligheid in het donker is de Odense fietstas afgewerkt met reflectie die vanaf 3 zijden zichtbaar is. Je bevestigt deze mooie fietstas aan de bagagedrager met haken. Deze zijn afdekbaar, zodat je hem met de schouderband ook als schoudertas kan gebruiken.

Odense Double – Ruime dubbele fietstas

De dubbele fietstas Odense is een heel ruime tas die gemaakt is van bijzonder sterk en kwalitatief materiaal. De tas heeft een stoer uiterlijk en veel praktische eigenschappen. Met twee grote hoofdvakken vervoer je veel spullen. Je sluit de tas met een mooie verstelbare haaksluiting. Voor extra veiligheid in het donker is de Odense fietstas afgewerkt met reflectie die vanaf 3 zijden zichtbaar is.

Odense Backpack – Fietsrugzak met laptopvak

De stoere Odense Backpack is een stevige rugzak, speciaal voor op de fiets. Deze enkele fietstas is ideaal voor woon-werkverkeer met zijn praktische indeling en 15” laptopvak . Het laptopvak is mooi weggewerkt over de achterzijde aan de buitenkant. Het voordeel hiervan is dat je makkelijk bij je laptop kan, zonder de tas te hoeven openmaken. Naast het laptopvak, heeft de tas een groot hoofdvak, 2 ruime ritsvakken en 3 kleinere insteekvakken. Zo neem je al je spullen georganiseerd mee. Je bevestigt deze mooie fietstas aan de bagagedrager met haken. De Odense past op de meeste stadsfietsen én elektrische fietsen. Verkrijgbaar in zwart, groen en roest.

Odense Kota – Shopper en fietstas in één

Deze ruime enkele fietstas met stoere looks heeft een ruim hoofdvak waardoor je extra veel mee kunt nemen. Dat maakt hem zeer geschikt voor boodschappen. De tas wordt aan de bagagedrager bevestigd met New Looxs kunststof haken. Als je de tas van de fiets haalt, dek je de haken af met een ritsvakje, waardoor de tas eruit ziet als een mooie moderne shopper. De tas heeft zowel voorop als binnenin een extra ritsvak. Het hoofdvak is eveneens af te sluiten met een rits.

Meer informatie

Meer nieuws