• Specialist sinds 1948
  • 5.000+ verkooppunten
  • Nederlands design
  • Duurzaam materiaal
  • Gepassioneerd vakmanschap
Home » Stellen die samen fietsen blijven langer bij elkaar

Stellen die samen fietsen blijven langer bij elkaar

3 redenen waarom samen fietsen meer dan alleen gezellig is

Met het oog op Valentijn zoomde wij eens in op de romantische voordelen van fietsen. Samen een fietstochtje maken is tenslotte wel een populaire activiteit onder Nederlanders. Hierbij 3 redenen om je partner deze Valentijnsdag ervan te overtuigen dat fietsen jullie nieuwe hobby gaat worden dit voorjaar.

Het versterkt je emotionele band
Wanneer je samen fietst zorg je onbewust voor ‘non-verbale matching’. Het versterkt daarmee de emotionele band want jullie houding en gedrag worden zo op een natuurlijke manier op elkaar aangepast.Zonder dat je het door hebt houd je meer rekening met elkaar en zorg je voor de ander, zonder je eigen belangen uit het oog te verliezen.

Geeft je een gelukkig gevoel over je relatie
Uit meerdere onderzoeken blijkt dat samen met je partner een lichamelijke activiteit ondernemen, mensen een meer tevreden gevoel over hun relatie geeft. Dit heeft ermee te maken dat je samen een doel stelt en er samen aan werkt om dit te halen. Al is het maar een fietstocht naar een park, je deelt wel de blijheid en tevredenheid als je je doelt hebt behaald en hier samen van geniet.

Het maakt je weer verliefd
Wanneer je verliefd bent reageert je lichaam (zoals je hartslag) hetzelfde als wanneer je sport. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen deze veranderingen in het lichaam onbewust als romantische gevoelens kunnen ervaren wanneer zij samen fietsen of sporten. Doordat je een positief geval ervaart projecteer je dit ook je partner, en andersom natuurlijk. Doe er dus je voordeel mee!

Genoeg redenen om lekker te gaan fietsen dit voorjaar. Valentijn is dus een mooi moment om je partner hiervan te overtuigen!

Meer nieuws