Fiets je regelmatig naar je werk? Dan is het wel zo fijn om op een comfortabele, praktische en veilige manier spullen te kunnen meenemen. Een fietstas voor woon-werkverkeer is hier een goede oplossing voor. Deze tassen zijn speciaal gemaakt voor op de fiets en heel snel te transformeren tot ‘normale’ werktas.

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen welke laptoptas het beste bij jou past. Beantwoord onderstaande vragen om erachter te komen wat de beste keuze voor jou is. Of bekijk alvast een overzicht van alle laptoptassen voor op de fiets.

Hoe vaak fiets je naar werk?

Als je iedere dag naar je werk fietst, betekent het dat je ook dat je regelmatig in een regenbui terecht komt. Om uit te sluiten dat je spullen nat kunnen worden, is het slim om voor een volledig waterdichte fietstas of tas met regenhoes te gaan.

Fiets je incidenteel naar werk of ben je een mooi-weer fietser? Dan is een fietstas met waterafstotend materiaal ook prima. Deze kan een kleine regenbui wel hebben. Een leren tas kun je het best even behandelen met lederwax om hem te beschermen tegen regen. Lees hier hoe een leren fietstas jarenlang mee gaat.

Hoeveel spullen neem je mee?

De meeste laptoptassen hebben een inhoud van zo’n 18 liter. Het kan natuurlijk ook dat je naast je laptop niet te veel spullen wilt meenemen, en juist een compacte tas zoekt. Of juist veel ruimte nodig hebt.

Naast de grootte van de tas zelf, is het ook belangrijk om te letten op de grootte van je laptop. De meeste laptops zijn 15 inch. Deze passen in alle New Looxs fietstassen met laptopvak. Heb je een laptop van groter formaat? De Nevada 17” rugzak heeft zelfs een 17 inch laptopvak.

Welke stijl vind je mooi?

Naast de praktische eigenschappen van een tas, wil het oog natuurlijk ook wat. En dat is een kwestie van smaak. Houd je van chique leer? Vrouwelijk en modieus? Of ga je toch voor een basic tas? Helemaal van deze tijd zijn de Odense Backpack, Varo Messenger, Varo Backpack en Nevada.

Hoe draag je een tas het liefst?

Naast de fietstassen met een schouderband die als schoudertas te gebruiken zijn, worden fietsrugzakken ook steeds populairder. Deze bevestig je net zoals bij eens schoudertas met haken op de bagagedrager. Als je hem als werktas gebruikt, verberg je de haken achter een ritsvak. Bekijk de 5 voordelen van een fietsrugzak.

Nog even op een rijtje…

Hopelijk maak je nu makkelijker een keuze voor een laptoptas voor op de fiets die bij jouw wensen past. Bekijk hier alle laptoptassen nog eens tot in detail. Of zoek een verkooppunt van New Looxs fietstassen bij jou in de buurt.